Śledzie w sosie tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w sosie tzatziki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

320 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz przez godzinę. Następnie pokrój w dzwonka.

Krok 2

Obierz ogórka, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, czosnek także. Zielona dymkę także. Cześć zostaw do dekoracji. Warzywa wymieszaj w misce ze śledziami.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy czosnkowy w jogurcie. dodaj do smaku sok z cytryny. Śledzie z warzywami zalej sosem, dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pierzem. Posyp dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej