Śledzie w sosie tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w sosie tzatziki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

320 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz przez godzinę. Następnie pokrój w dzwonka.

Krok 2

Obierz ogórka, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, czosnek także. Zielona dymkę także. Cześć zostaw do dekoracji. Warzywa wymieszaj w misce ze śledziami.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy czosnkowy w jogurcie. dodaj do smaku sok z cytryny. Śledzie z warzywami zalej sosem, dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pierzem. Posyp dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie z granatem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej