Śledzie w sosie tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w sosie tzatziki

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

320 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz przez godzinę. Następnie pokrój w dzwonka.

Krok 2

Obierz ogórka, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, czosnek także. Zielona dymkę także. Cześć zostaw do dekoracji. Warzywa wymieszaj w misce ze śledziami.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy czosnkowy w jogurcie. dodaj do smaku sok z cytryny. Śledzie z warzywami zalej sosem, dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pierzem. Posyp dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w sosie tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej