
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
320 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz przez godzinę. Następnie pokrój w dzwonka.
Krok 2
Obierz ogórka, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, czosnek także. Zielona dymkę także. Cześć zostaw do dekoracji. Warzywa wymieszaj w misce ze śledziami.
Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy czosnkowy w jogurcie. dodaj do smaku sok z cytryny. Śledzie z warzywami zalej sosem, dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pierzem. Posyp dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































