Warzywna sałatka z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna sałatka z ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.

Krok 2

Ogórka przekrój wzdłuż na pół a następnie łyżeczką wydrąż nasiona. Pokrój w grube plastry. Papryki oraz cebulę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 3

W misce połącz: ciecierzycę, soczewicę, pokrojone warzywa oraz przygotowany sos sałatkowy. Wszystko razem wymieszaj i gotowa sałatkę przełóż do salaterki. Podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast mięty możesz dodać listki świeżej kolendry. Sałatka nabierze ciekawego aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna sałatka z ciecierzycą Warzywna sałatka z ciecierzycą

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.