Warzywna sałatka z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna sałatka z ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.

Krok 2

Ogórka przekrój wzdłuż na pół a następnie łyżeczką wydrąż nasiona. Pokrój w grube plastry. Papryki oraz cebulę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 3

W misce połącz: ciecierzycę, soczewicę, pokrojone warzywa oraz przygotowany sos sałatkowy. Wszystko razem wymieszaj i gotowa sałatkę przełóż do salaterki. Podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast mięty możesz dodać listki świeżej kolendry. Sałatka nabierze ciekawego aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna sałatka z ciecierzycą Warzywna sałatka z ciecierzycą

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.