Warzywna sałatka z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna sałatka z ciecierzycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.

Krok 2

Ogórka przekrój wzdłuż na pół a następnie łyżeczką wydrąż nasiona. Pokrój w grube plastry. Papryki oraz cebulę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 3

W misce połącz: ciecierzycę, soczewicę, pokrojone warzywa oraz przygotowany sos sałatkowy. Wszystko razem wymieszaj i gotowa sałatkę przełóż do salaterki. Podawaj z pieczywem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast mięty możesz dodać listki świeżej kolendry. Sałatka nabierze ciekawego aromatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna sałatka z ciecierzycą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna sałatka z ciecierzycą Warzywna sałatka z ciecierzycą

Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.