
Składniki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz aromatyczny, wyrazisty sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody, oliwą oraz drobno pokrojona miętą. Dodaj posiekaną papryczkę jalapeno.
Krok 2
Ogórka przekrój wzdłuż na pół a następnie łyżeczką wydrąż nasiona. Pokrój w grube plastry. Papryki oraz cebulę pokrój w kostkę 1x1 cm.
Krok 3
W misce połącz: ciecierzycę, soczewicę, pokrojone warzywa oraz przygotowany sos sałatkowy. Wszystko razem wymieszaj i gotowa sałatkę przełóż do salaterki. Podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Zamiast mięty możesz dodać listki świeżej kolendry. Sałatka nabierze ciekawego aromatu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej