
Składniki
200 gramów
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
50 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ryby zdejmij skórę, umyj, pokrój na porcje i posyp solą.
Krok 2
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Rybę oprósz mąką i usmaż.
Krok 4
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i wymieszaj z żółtkami, winem i rodzynkami. Dopraw.
Krok 5
Zalej rybę i podgrzewaj przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























