Sum lub miętus po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

50 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ryby zdejmij skórę, umyj, pokrój na porcje i posyp solą.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Rybę oprósz mąką i usmaż.

Krok 4

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i wymieszaj z żółtkami, winem i rodzynkami. Dopraw.

Krok 5

Zalej rybę i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej