
Składniki
200 gramów
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
50 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ryby zdejmij skórę, umyj, pokrój na porcje i posyp solą.
Krok 2
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Rybę oprósz mąką i usmaż.
Krok 4
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i wymieszaj z żółtkami, winem i rodzynkami. Dopraw.
Krok 5
Zalej rybę i podgrzewaj przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej