
Składniki
200 gramów
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
50 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ryby zdejmij skórę, umyj, pokrój na porcje i posyp solą.
Krok 2
Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 3
Rybę oprósz mąką i usmaż.
Krok 4
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i wymieszaj z żółtkami, winem i rodzynkami. Dopraw.
Krok 5
Zalej rybę i podgrzewaj przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej