Sum lub miętus po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

50 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ryby zdejmij skórę, umyj, pokrój na porcje i posyp solą.

Krok 2

Skrop sokiem z cytryny i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Rybę oprósz mąką i usmaż.

Krok 4

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i wymieszaj z żółtkami, winem i rodzynkami. Dopraw.

Krok 5

Zalej rybę i podgrzewaj przez chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej