Mus z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzonego łososia posiekaj nożem i przełóż do kielicha miksera.

Krok 2

Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sok z dwóch cytryn oraz sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj na gęsty mus.

Krok 4

Mus łososiowy przełóż do miseczki, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mus z wędzonego łososia Mus z wędzonego łososia

Masz ochotę urozmaicić swoje codzienne śniadania lub kolacje? Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się podana do chrupiącego pieczywa lub jako przystawka, np. do krakersów. Przygotujesz ją w kilkanaście minut, a najlepiej smakuje na drugi dzień – wtedy wszystkie składniki odpowiednio się połączą. Jak zacząć przygotowania? Wędzonego łososia posiekaj i zmiksuj w blenderze. Dodaj nieco kwaśnej śmietany, majonezu, sosu czosnkowego i niewielkiej ilości soku z cytryny. Cytrynę możesz zastąpić limonką, która jest mniej kwaskowata. Smak pasty urozmaicisz, gdy dołączysz do niej odrobinę świeżej pietruszki. Całość miksuj do momentu uzyskania konsystencji gęstego musu i przypraw podstawowymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej wyraziste połączenie, dosyp również szczyptę sproszkowanej papryki chili. Pastę serwuj w osobnej miseczce z plastrem cytryny, posypaną koperkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pasta z wędzonego łososia i pamiętaj o niej, kiedy organizujesz spotkanie w większym gronie. Smacznego!