Mus z łososia wędzonego - przepis ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Mus z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzonego łososia posiekaj nożem i przełóż do kielicha miksera.

Krok 2

Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sok z dwóch cytryn oraz sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj na gęsty mus.

Krok 4

Mus łososiowy przełóż do miseczki, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z dorszem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mus z wędzonego łososia Mus z wędzonego łososia

Masz ochotę urozmaicić swoje codzienne śniadania lub kolacje? Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się podana do chrupiącego pieczywa lub jako przystawka, np. do krakersów. Przygotujesz ją w kilkanaście minut, a najlepiej smakuje na drugi dzień – wtedy wszystkie składniki odpowiednio się połączą. Jak zacząć przygotowania? Wędzonego łososia posiekaj i zmiksuj w blenderze. Dodaj nieco kwaśnej śmietany, majonezu, sosu czosnkowego i niewielkiej ilości soku z cytryny. Cytrynę możesz zastąpić limonką, która jest mniej kwaskowata. Smak pasty urozmaicisz, gdy dołączysz do niej odrobinę świeżej pietruszki. Całość miksuj do momentu uzyskania konsystencji gęstego musu i przypraw podstawowymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej wyraziste połączenie, dosyp również szczyptę sproszkowanej papryki chili. Pastę serwuj w osobnej miseczce z plastrem cytryny, posypaną koperkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pasta z wędzonego łososia i pamiętaj o niej, kiedy organizujesz spotkanie w większym gronie. Smacznego!