
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzonego łososia posiekaj nożem i przełóż do kielicha miksera.
Krok 2
Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sok z dwóch cytryn oraz sos sałatkowy Knorr.
Krok 3
Całość zmiksuj na gęsty mus.
Krok 4
Mus łososiowy przełóż do miseczki, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mus z wędzonego łososia
Masz ochotę urozmaicić swoje codzienne śniadania lub kolacje? Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się podana do chrupiącego pieczywa lub jako przystawka, np. do krakersów. Przygotujesz ją w kilkanaście minut, a najlepiej smakuje na drugi dzień – wtedy wszystkie składniki odpowiednio się połączą. Jak zacząć przygotowania? Wędzonego łososia posiekaj i zmiksuj w blenderze. Dodaj nieco kwaśnej śmietany, majonezu, sosu czosnkowego i niewielkiej ilości soku z cytryny. Cytrynę możesz zastąpić limonką, która jest mniej kwaskowata. Smak pasty urozmaicisz, gdy dołączysz do niej odrobinę świeżej pietruszki. Całość miksuj do momentu uzyskania konsystencji gęstego musu i przypraw podstawowymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej wyraziste połączenie, dosyp również szczyptę sproszkowanej papryki chili. Pastę serwuj w osobnej miseczce z plastrem cytryny, posypaną koperkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pasta z wędzonego łososia i pamiętaj o niej, kiedy organizujesz spotkanie w większym gronie. Smacznego!


































