Mus z wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mus z wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzonego łososia posiekaj nożem i przełóż do kielicha miksera.

Krok 2

Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sok z dwóch cytryn oraz sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Całość zmiksuj na gęsty mus.

Krok 4

Mus łososiowy przełóż do miseczki, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mus z wędzonego łososia Mus z wędzonego łososia

Masz ochotę urozmaicić swoje codzienne śniadania lub kolacje? Pasta z wędzonego łososia sprawdzi się podana do chrupiącego pieczywa lub jako przystawka, np. do krakersów. Przygotujesz ją w kilkanaście minut, a najlepiej smakuje na drugi dzień – wtedy wszystkie składniki odpowiednio się połączą. Jak zacząć przygotowania? Wędzonego łososia posiekaj i zmiksuj w blenderze. Dodaj nieco kwaśnej śmietany, majonezu, sosu czosnkowego i niewielkiej ilości soku z cytryny. Cytrynę możesz zastąpić limonką, która jest mniej kwaskowata. Smak pasty urozmaicisz, gdy dołączysz do niej odrobinę świeżej pietruszki. Całość miksuj do momentu uzyskania konsystencji gęstego musu i przypraw podstawowymi przyprawami. Aby uzyskać bardziej wyraziste połączenie, dosyp również szczyptę sproszkowanej papryki chili. Pastę serwuj w osobnej miseczce z plastrem cytryny, posypaną koperkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pasta z wędzonego łososia i pamiętaj o niej, kiedy organizujesz spotkanie w większym gronie. Smacznego!