Morszczuk z grzybami w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.

Krok 2

Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.

Krok 3

Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.

Krok 5

Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.

Krok 6

Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik z białą czekoladą
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej