Morszczuk z grzybami w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk z grzybami w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.

Krok 2

Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.

Krok 3

Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.

Krok 5

Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.

Krok 6

Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej