
Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
null
3 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.
Krok 2
Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.
Krok 5
Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.
Krok 6
Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























