Morszczuk z grzybami w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk z grzybami w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.

Krok 2

Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.

Krok 3

Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.

Krok 5

Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.

Krok 6

Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej