Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
null
3 sztuki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.
Krok 2
Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.
Krok 3
Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.
Krok 5
Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.
Krok 6
Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej