Morszczuk z grzybami w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Morszczuk z grzybami w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

3 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz filety, pokrój je na kawałki.

Krok 2

Umyj warzywa, zalej litrem wody, dodaj ziele i liść laurowy, ugotuj. Wywar odcedź, włóż do niego ryby, przypraw solą. Gotuj około 20 minut.

Krok 3

Ryby wyjmij, ułóż na półmisku. Z wywaru wyciągnij ziele i liść laurowy.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, przekroić na pół i razem z pokrojonymi grzybkami ułóż wokół ryb.

Krok 5

Rozpuszczoną w ? szklanki gorącego wywaru żelatynę wlej do reszty wywaru, zagotuj Ostudź, przypraw i zalej ryby.

Krok 6

Wstaw do lodówki do ostygnięcia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk z grzybami w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ogórkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej