Sałatka z indykiem na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z indykiem na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

504 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

5 plastrów

1 opakowanie

2 szklanki

2 szklanki

0.5 pęczka

4 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 1

Krok 2

Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 3

Krok 4

Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 4

Krok 5

Dressing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z indykiem na słodko      Sałatka z indykiem na słodko

Bajecznie kolorowa sałatka z fasolki szparagowej doskonale nadaje się zarówno na lunch, kolację, jak i lekkie drugie danie. Serwuj ją wraz z chrupiącą bagietką i lampką wytrawnego białego wina. Fasolka szparagowa sprowadzona została do Europy przez hiszpańskich żeglarzy, którzy odkryli to niezwykle smaczne warzywo na ziemiach Ameryki Środkowej i Południowej. W Polsce najbardziej znane są dwie odmiany fasolki: żółta, która jest delikatna i subtelna oraz zielona mająca bardziej wyrazisty, zdecydowany smak. Nic dziwnego więc, że najlepiej smakują, gdy podane są razem... Na przykład w postaci finezyjnej sałatki polanej aromatycznym, ziołowym sosem. Do jej przyrządzenia użyć możesz zarówno fasolki mrożonej, jak i tej prosto ze straganu lub działkowej grządki. Pamiętaj, aby nie gotować jej zbyt długo - powinna być miękka, a równocześnie sprężysta.