Sałatka z indykiem na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z indykiem na słodko

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

500 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

5 plastrów

1 opakowanie

2 szklanki

2 szklanki

0.5 pęczka

4 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 1

Krok 2

Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 2

Krok 3

Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 3

Krok 4

Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym Knorr.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 4

Krok 5

Dressing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami.

Sałatka z indykiem na słodko       - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z indykiem na słodko       - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z indykiem na słodko      Sałatka z indykiem na słodko

Bajecznie kolorowa sałatka z fasolki szparagowej doskonale nadaje się zarówno na lunch, kolację, jak i lekkie drugie danie. Serwuj ją wraz z chrupiącą bagietką i lampką wytrawnego białego wina. Fasolka szparagowa sprowadzona została do Europy przez hiszpańskich żeglarzy, którzy odkryli to niezwykle smaczne warzywo na ziemiach Ameryki Środkowej i Południowej. W Polsce najbardziej znane są dwie odmiany fasolki: żółta, która jest delikatna i subtelna oraz zielona mająca bardziej wyrazisty, zdecydowany smak. Nic dziwnego więc, że najlepiej smakują, gdy podane są razem... Na przykład w postaci finezyjnej sałatki polanej aromatycznym, ziołowym sosem. Do jej przyrządzenia użyć możesz zarówno fasolki mrożonej, jak i tej prosto ze straganu lub działkowej grządki. Pamiętaj, aby nie gotować jej zbyt długo - powinna być miękka, a równocześnie sprężysta.