Wykwintna sałatka z rukolą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0

3 łyżki

200 gramów

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0

150 gramów

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski.

Krok 1

Winogrona przekrój na połowy, a pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 1

Ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Krok 1

Ocet winny wymieszaj z oliwą i winem, przypraw solą i białym pieprzem.

Krok 1

Rukolę i szpinak wyłóż na talerz, na nie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj. Polej sosem i posyp orzechami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej