Wykwintna sałatka z rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

null

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski.

Krok 2

Winogrona przekrój na połowy, a pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Krok 4

Ocet winny wymieszaj z oliwą i winem, przypraw solą i białym pieprzem.

Krok 5

Rukolę i szpinak wyłóż na talerz, na nie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj. Polej sosem i posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej