Wykwintna sałatka z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

null

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski.

Krok 2

Winogrona przekrój na połowy, a pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Krok 4

Ocet winny wymieszaj z oliwą i winem, przypraw solą i białym pieprzem.

Krok 5

Rukolę i szpinak wyłóż na talerz, na nie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj. Polej sosem i posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej