Wykwintna sałatka z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z rukolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

null

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

null

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w paski.

Krok 2

Winogrona przekrój na połowy, a pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Krok 4

Ocet winny wymieszaj z oliwą i winem, przypraw solą i białym pieprzem.

Krok 5

Rukolę i szpinak wyłóż na talerz, na nie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj. Polej sosem i posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka pieczona
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej