
Składniki
3 sztuki
200 gramów
null
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
150 gramów
2 łyżki
null
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski.
Krok 2
Winogrona przekrój na połowy, a pieczarki pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Krok 4
Ocet winny wymieszaj z oliwą i winem, przypraw solą i białym pieprzem.
Krok 5
Rukolę i szpinak wyłóż na talerz, na nie pozostałe składniki, delikatnie wymieszaj. Polej sosem i posyp orzechami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej