Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 litr
125 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
700 gramów
50 gramów
100 gramów
2 łyżki
50 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku roztop margarynę i smaż przez 3 minuty drobniutko posiekaną szalotkę wraz z czosnkiem.
Krok 2
Dodaj do garnka mleko, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia
Krok 3
Świeże mule przenieś do garnka i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj sok z cytryny, kremówkę i tuż przed podaniem drobno starty ser.
Krok 4
Dynię obierz, pokrój w kawałki, upiecz w piekarniku, aż będzie miękka.
Krok 5
Rozłóż rukolę na dużym talerzu, mule za pomocą łyżki przełóż do małej miseczki i wraz z ryżem postaw na talerzu. Obok połóż kawałki pieczonej dyni posypane kiełkami fasoli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli
Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli to danie dla każdego, kto lubi kulinarne eksperymenty. Ta elegancka potrawa z owoców morza sprawdzi się zarówno na uroczystej kolacji, jak i wykwintnym obiedzie. Na początek przygotuj mule: wrzuć je do gotującej się wody i lekko potrząśnij kilka razy przykrytym pokrywą garnkiem. Kiedy muszle się otworzą, zdejmij je z ognia. Następnie do delikatnie podsmażonej cebuli szalotki (możesz wykorzystać również czerwoną), dodaj czosnek. Jeden lub dwa ząbki – w zależności od tego, jak intensywny smak chcesz uzyskać. Mieszaj wszystkie składniki do czasu, aż woda zacznie się gotować. Przypraw potrawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Oprócz niego możesz dodać także szczyptę szafranu, słodkiej papryki i tymianku. Przed podaniem ozdób talerz rukolą albo roszponką, a na wierzch zetrzyj nieco sera, najlepiej parmezanu. Na koniec skrop mule sokiem z cytryny. Podawaj w głębokim talerzu lub misce z kiełkami fasoli oraz upieczoną dynią. Sprawdź nasz przepis i przygotuj tę pyszną i oryginalną potrawę.


































