Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 litr

125 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

700 gramów

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztop margarynę i smaż przez 3 minuty drobniutko posiekaną szalotkę wraz z czosnkiem.

Krok 2

Dodaj do garnka mleko, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia

Krok 3

Świeże mule przenieś do garnka i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj sok z cytryny, kremówkę i tuż przed podaniem drobno starty ser.

Krok 4

Dynię obierz, pokrój w kawałki, upiecz w piekarniku, aż będzie miękka.

Krok 5

Rozłóż rukolę na dużym talerzu, mule za pomocą łyżki przełóż do małej miseczki i wraz z ryżem postaw na talerzu. Obok połóż kawałki pieczonej dyni posypane kiełkami fasoli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoliKremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli to danie dla każdego, kto lubi kulinarne eksperymenty. Ta elegancka potrawa z owoców morza sprawdzi się zarówno na uroczystej kolacji, jak i wykwintnym obiedzie. Na początek przygotuj mule: wrzuć je do gotującej się wody i lekko potrząśnij kilka razy przykrytym pokrywą garnkiem. Kiedy muszle się otworzą, zdejmij je z ognia. Następnie do delikatnie podsmażonej cebuli szalotki (możesz wykorzystać również czerwoną), dodaj czosnek. Jeden lub dwa ząbki – w zależności od tego, jak intensywny smak chcesz uzyskać. Mieszaj wszystkie składniki do czasu, aż woda zacznie się gotować. Przypraw potrawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Oprócz niego możesz dodać także szczyptę szafranu, słodkiej papryki i tymianku. Przed podaniem ozdób talerz rukolą albo roszponką, a na wierzch zetrzyj nieco sera, najlepiej parmezanu. Na koniec skrop mule sokiem z cytryny. Podawaj w głębokim talerzu lub misce z kiełkami fasoli oraz upieczoną dynią. Sprawdź nasz przepis i przygotuj tę pyszną i oryginalną potrawę.