Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 litr

125 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

700 gramów

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztop margarynę i smaż przez 3 minuty drobniutko posiekaną szalotkę wraz z czosnkiem.

Krok 2

Dodaj do garnka mleko, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia

Krok 3

Świeże mule przenieś do garnka i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj sok z cytryny, kremówkę i tuż przed podaniem drobno starty ser.

Krok 4

Dynię obierz, pokrój w kawałki, upiecz w piekarniku, aż będzie miękka.

Krok 5

Rozłóż rukolę na dużym talerzu, mule za pomocą łyżki przełóż do małej miseczki i wraz z ryżem postaw na talerzu. Obok połóż kawałki pieczonej dyni posypane kiełkami fasoli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoliKremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli to danie dla każdego, kto lubi kulinarne eksperymenty. Ta elegancka potrawa z owoców morza sprawdzi się zarówno na uroczystej kolacji, jak i wykwintnym obiedzie. Na początek przygotuj mule: wrzuć je do gotującej się wody i lekko potrząśnij kilka razy przykrytym pokrywą garnkiem. Kiedy muszle się otworzą, zdejmij je z ognia. Następnie do delikatnie podsmażonej cebuli szalotki (możesz wykorzystać również czerwoną), dodaj czosnek. Jeden lub dwa ząbki – w zależności od tego, jak intensywny smak chcesz uzyskać. Mieszaj wszystkie składniki do czasu, aż woda zacznie się gotować. Przypraw potrawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Oprócz niego możesz dodać także szczyptę szafranu, słodkiej papryki i tymianku. Przed podaniem ozdób talerz rukolą albo roszponką, a na wierzch zetrzyj nieco sera, najlepiej parmezanu. Na koniec skrop mule sokiem z cytryny. Podawaj w głębokim talerzu lub misce z kiełkami fasoli oraz upieczoną dynią. Sprawdź nasz przepis i przygotuj tę pyszną i oryginalną potrawę.