Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 litr

125 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

700 gramów

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztop margarynę i smaż przez 3 minuty drobniutko posiekaną szalotkę wraz z czosnkiem.

Krok 2

Dodaj do garnka mleko, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia

Krok 3

Świeże mule przenieś do garnka i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj sok z cytryny, kremówkę i tuż przed podaniem drobno starty ser.

Krok 4

Dynię obierz, pokrój w kawałki, upiecz w piekarniku, aż będzie miękka.

Krok 5

Rozłóż rukolę na dużym talerzu, mule za pomocą łyżki przełóż do małej miseczki i wraz z ryżem postaw na talerzu. Obok połóż kawałki pieczonej dyni posypane kiełkami fasoli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoliKremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli to danie dla każdego, kto lubi kulinarne eksperymenty. Ta elegancka potrawa z owoców morza sprawdzi się zarówno na uroczystej kolacji, jak i wykwintnym obiedzie. Na początek przygotuj mule: wrzuć je do gotującej się wody i lekko potrząśnij kilka razy przykrytym pokrywą garnkiem. Kiedy muszle się otworzą, zdejmij je z ognia. Następnie do delikatnie podsmażonej cebuli szalotki (możesz wykorzystać również czerwoną), dodaj czosnek. Jeden lub dwa ząbki – w zależności od tego, jak intensywny smak chcesz uzyskać. Mieszaj wszystkie składniki do czasu, aż woda zacznie się gotować. Przypraw potrawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Oprócz niego możesz dodać także szczyptę szafranu, słodkiej papryki i tymianku. Przed podaniem ozdób talerz rukolą albo roszponką, a na wierzch zetrzyj nieco sera, najlepiej parmezanu. Na koniec skrop mule sokiem z cytryny. Podawaj w głębokim talerzu lub misce z kiełkami fasoli oraz upieczoną dynią. Sprawdź nasz przepis i przygotuj tę pyszną i oryginalną potrawę.