Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 litr

125 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

700 gramów

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku roztop margarynę i smaż przez 3 minuty drobniutko posiekaną szalotkę wraz z czosnkiem.

Krok 2

Dodaj do garnka mleko, koncentrat pomidorowy i zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami, dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia

Krok 3

Świeże mule przenieś do garnka i gotuj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj sok z cytryny, kremówkę i tuż przed podaniem drobno starty ser.

Krok 4

Dynię obierz, pokrój w kawałki, upiecz w piekarniku, aż będzie miękka.

Krok 5

Rozłóż rukolę na dużym talerzu, mule za pomocą łyżki przełóż do małej miseczki i wraz z ryżem postaw na talerzu. Obok połóż kawałki pieczonej dyni posypane kiełkami fasoli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grecka sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoliKremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli

Kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli to danie dla każdego, kto lubi kulinarne eksperymenty. Ta elegancka potrawa z owoców morza sprawdzi się zarówno na uroczystej kolacji, jak i wykwintnym obiedzie. Na początek przygotuj mule: wrzuć je do gotującej się wody i lekko potrząśnij kilka razy przykrytym pokrywą garnkiem. Kiedy muszle się otworzą, zdejmij je z ognia. Następnie do delikatnie podsmażonej cebuli szalotki (możesz wykorzystać również czerwoną), dodaj czosnek. Jeden lub dwa ząbki – w zależności od tego, jak intensywny smak chcesz uzyskać. Mieszaj wszystkie składniki do czasu, aż woda zacznie się gotować. Przypraw potrawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Oprócz niego możesz dodać także szczyptę szafranu, słodkiej papryki i tymianku. Przed podaniem ozdób talerz rukolą albo roszponką, a na wierzch zetrzyj nieco sera, najlepiej parmezanu. Na koniec skrop mule sokiem z cytryny. Podawaj w głębokim talerzu lub misce z kiełkami fasoli oraz upieczoną dynią. Sprawdź nasz przepis i przygotuj tę pyszną i oryginalną potrawę.