
Składniki
30 mililitrów
1 sztuka
250 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
10 sztuk
0.5 pęczka
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj bułkę tartą, zawartość opakowania Fix Knorr i posiekaną kolendrę.
Krok 2
Kalmary pokrój w pierścienie, panieruj je najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance z bułką tartą.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i smaż kalmary, aż będą lekko złociste z obu stron.
Krok 4
Ugotuj ryż. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż wraz ze szczypiorkiem na maśle, po czym połącz z ryżem.
Krok 5
Pokrój marchew w cieniutkie długie paski, seler w paski, ogórek w cienkie plastry, pomidorki cherry na ćwiartki i połącz wszystko wraz z umytą i wcześniej porwaną sałatą.
Krok 6
Smażone kalmary podawaj z ryżem i sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej