Chrupiące kalmary z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kalmary z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

30 mililitrów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj bułkę tartą, zawartość opakowania Fix Knorr i posiekaną kolendrę.

Krok 2

Kalmary pokrój w pierścienie, panieruj je najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance z bułką tartą.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i smaż kalmary, aż będą lekko złociste z obu stron.

Krok 4

Ugotuj ryż. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż wraz ze szczypiorkiem na maśle, po czym połącz z ryżem.

Krok 5

Pokrój marchew w cieniutkie długie paski, seler w paski, ogórek w cienkie plastry, pomidorki cherry na ćwiartki i połącz wszystko wraz z umytą i wcześniej porwaną sałatą.

Krok 6

Smażone kalmary podawaj z ryżem i sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej