
Składniki
30 mililitrów
1 sztuka
250 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
10 sztuk
0.5 pęczka
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj bułkę tartą, zawartość opakowania Fix Knorr i posiekaną kolendrę.
Krok 2
Kalmary pokrój w pierścienie, panieruj je najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance z bułką tartą.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i smaż kalmary, aż będą lekko złociste z obu stron.
Krok 4
Ugotuj ryż. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż wraz ze szczypiorkiem na maśle, po czym połącz z ryżem.
Krok 5
Pokrój marchew w cieniutkie długie paski, seler w paski, ogórek w cienkie plastry, pomidorki cherry na ćwiartki i połącz wszystko wraz z umytą i wcześniej porwaną sałatą.
Krok 6
Smażone kalmary podawaj z ryżem i sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































