
Składniki
30 mililitrów
1 sztuka
250 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
10 sztuk
0.5 pęczka
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj bułkę tartą, zawartość opakowania Fix Knorr i posiekaną kolendrę.
Krok 2
Kalmary pokrój w pierścienie, panieruj je najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance z bułką tartą.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni i smaż kalmary, aż będą lekko złociste z obu stron.
Krok 4
Ugotuj ryż. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż wraz ze szczypiorkiem na maśle, po czym połącz z ryżem.
Krok 5
Pokrój marchew w cieniutkie długie paski, seler w paski, ogórek w cienkie plastry, pomidorki cherry na ćwiartki i połącz wszystko wraz z umytą i wcześniej porwaną sałatą.
Krok 6
Smażone kalmary podawaj z ryżem i sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































