Chrupiące kalmary z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kalmary z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

0.5 pęczka

30 mililitrów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj bułkę tartą, zawartość opakowania Fix Knorr i posiekaną kolendrę.

Krok 2

Kalmary pokrój w pierścienie, panieruj je najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance z bułką tartą.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i smaż kalmary, aż będą lekko złociste z obu stron.

Krok 4

Ugotuj ryż. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż wraz ze szczypiorkiem na maśle, po czym połącz z ryżem.

Krok 5

Pokrój marchew w cieniutkie długie paski, seler w paski, ogórek w cienkie plastry, pomidorki cherry na ćwiartki i połącz wszystko wraz z umytą i wcześniej porwaną sałatą.

Krok 6

Smażone kalmary podawaj z ryżem i sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kalmary z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej