
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże odsącz z zalewy i przełóż do miseczki.
Krok 2
Papryki umyj, przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój bardzo drobno. Pora przekrój wzdłuż na połowę, a następnie na krążki.
Krok 3
Papryki i pora wrzuć do małż i dodaj majonez. Wszystko razem wymieszaj.
Krok 4
Dopraw do smaku, jeżeli uznasz za konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej