Sałatka z małży przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z małży

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże odsącz z zalewy i przełóż do miseczki.

Krok 2

Papryki umyj, przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój bardzo drobno. Pora przekrój wzdłuż na połowę, a następnie na krążki.

Krok 3

Papryki i pora wrzuć do małż i dodaj majonez. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Dopraw do smaku, jeżeli uznasz za konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z małży - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej