Marynowane buraczki na zimę z rozmarynem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane buraczki z rozmarynem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

12 sztuk

4 sztuki

6 sztuk

12 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 szklanka

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obieramy, myjemy, w razie potrzeby kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości, następnie płuczemy zimną wodą. W wyparzonych słoiczkach upychamy warzywa, przekładając je obranymi ząbkami czosnku oraz przesypując rozmarynem, pokruszonymi liśćmi laurowymi, goździkami, zielem angielskim i pieprzem.

Krok 2

W garnuszku przygotowujemy zalewę - dwie szklanki wody z cukrem, miodem oraz solą. Mieszając łączymy składniki i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy ocet. Tak przygotowanym roztworem zalewamy buraczki, po czym szczelnie zakręcamy słoiczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej