Marynowane buraczki na zimę z rozmarynem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane buraczki z rozmarynem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

12 sztuk

4 sztuki

6 sztuk

12 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 szklanka

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obieramy, myjemy, w razie potrzeby kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości, następnie płuczemy zimną wodą. W wyparzonych słoiczkach upychamy warzywa, przekładając je obranymi ząbkami czosnku oraz przesypując rozmarynem, pokruszonymi liśćmi laurowymi, goździkami, zielem angielskim i pieprzem.

Krok 2

W garnuszku przygotowujemy zalewę - dwie szklanki wody z cukrem, miodem oraz solą. Mieszając łączymy składniki i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy ocet. Tak przygotowanym roztworem zalewamy buraczki, po czym szczelnie zakręcamy słoiczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane buraczki z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej