
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory umyj , białą część pokrój w półkrążki grubości ok. 1,5 cm, sparz we wrzątku, ostudź. Jajka ugotuj na twardo i po przestudzeniu i obraniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i pokrój w kostkę. ogórki kiszone także pokrój w kostkę.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj z sosem. Przybierz cząstkami pomidorów i natką. Podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej