Sałatka z porów i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porów i ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj , białą część pokrój w półkrążki grubości ok. 1,5 cm, sparz we wrzątku, ostudź. Jajka ugotuj na twardo i po przestudzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i pokrój w kostkę. ogórki kiszone także pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj z sosem. Przybierz cząstkami pomidorów i natką. Podawaj z pieczywem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej