Sałatka z porów i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porów i ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj , białą część pokrój w półkrążki grubości ok. 1,5 cm, sparz we wrzątku, ostudź. Jajka ugotuj na twardo i po przestudzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i pokrój w kostkę. ogórki kiszone także pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj z sosem. Przybierz cząstkami pomidorów i natką. Podawaj z pieczywem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej