Sałatka z porów i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porów i ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj , białą część pokrój w półkrążki grubości ok. 1,5 cm, sparz we wrzątku, ostudź. Jajka ugotuj na twardo i po przestudzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i pokrój w kostkę. ogórki kiszone także pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj z sosem. Przybierz cząstkami pomidorów i natką. Podawaj z pieczywem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej