Sałatka z fetą i żurawiną

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

150 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Krok 2

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Krok 3

Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej