Sałatka z fetą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i żurawiną

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

5

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Krok 2

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Krok 3

Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej