
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.
Krok 2
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).
Krok 3
Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Krok 5
Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej