
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.
Krok 2
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).
Krok 3
Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Krok 5
Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej