Sałatka z fetą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i żurawiną

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

20

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Krok 2

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Krok 3

Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizzerinki z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej