Składniki
1 sztuka
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.
Krok 2
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).
Krok 3
Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.
Krok 4
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Krok 5
Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej