Sałatka z fetą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i żurawiną

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

22

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Krok 2

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Krok 3

Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej