Sałatka z fetą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i żurawiną

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

9

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.

Krok 2

Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (aż lekko zbrązowieją).

Krok 3

Do miski wyłożyć sałatę, fetę, żurawinę i płatki migdałowe.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej