Zawijaski z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z łososiem

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

1 szklanka

20 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.

Krok 4

Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.

Krok 5

W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej