Zawijaski z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z łososiem

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

1 szklanka

20 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.

Krok 4

Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.

Krok 5

W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartinki z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej