Zawijaski z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z łososiem

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

1 szklanka

20 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.

Krok 4

Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.

Krok 5

W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej