Zawijaski z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z łososiem

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

1 szklanka

20 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.

Krok 4

Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.

Krok 5

W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej