Zawijaski z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z łososiem

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

1 szklanka

20 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.

Krok 4

Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.

Krok 5

W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej