
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 szklanki
0.5 pęczka
1 szklanka
20 dekagramów
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.
Krok 3
Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.
Krok 4
Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.
Krok 5
W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej