
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 szklanki
0.5 pęczka
1 szklanka
20 dekagramów
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej. Mieszając ją wlej do niej piwo, wbij jajko, dodaj szczyptę soli i olej. Roztrzep lub zmiksuj na ciasto naleśnikowe o gęstości śmietany.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki. Lekko je przestudź.
Krok 3
Każdy naleśnik posmaruj warstwą serka wymieszanego z posiekanym szczypiorem i na tym ułóż plastry łososia.
Krok 4
Zwiń w rulony i pokrój na porcje długości ok. 3 cm.
Krok 5
W każdy rulonik wbij dekoracyjną wykałaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej