Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
łatwe
430 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 sztuka
4 łyżki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Krok 3
Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Krok 4
Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Krok 6
Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Krok 7
Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.