Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
łatwe
363 osoby zapisały
Składniki
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 sztuka
4 łyżki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.
Krok 3
Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.
Krok 4
Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.
Krok 6
Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.
Krok 7
Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej