Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

664 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

600 mililitrów

2 sztuki

3 plastry

1 sztuka

4 łyżki

50 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 4

Krok 5

Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 5

Krok 6

Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 6

Krok 7

Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Gosia  Kempiak

    Gosia Kempiak, 11.07.2017

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej