Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
łatwe
415 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 sztuka
4 łyżki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Krok 3
Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Krok 4
Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Krok 6
Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Krok 7
Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej