
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
220 mililitrów
20 gramów
20 gramów
20 mililitrów
20 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr przesyp do miseczki. Dodaj mleko, wymieszaj i odstaw, aby zgęstniało.

Krok 2
Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Następnie przełóż ją do miski, dodaj migdały i rodzynki, a całość zalej alkoholem.

Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlej gorący tłuszcz i nalej pokaźną część ciasta, formując jeden duży placek (wielkości całej patelni).

Krok 4
Na wierzch placka nałóż odrobinę masła (lub margaryny) oraz garść zamarynowanej w alkoholu gruszki z migdałami i rodzynkami, rozsypując ją równomiernie na całej płaszczyźnie.

Krok 5
Placek smaż przez około 3 minuty, po czym odwróć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty.

Krok 6
Usmażony placek porwij na mniejsze kawałki, posyp je cukrem pudrem i podawaj na talerzu z sosem waniliowym.


Dobra rada:
Oddzielny przepis na sos waniliowy znajdziesz tutaj - https://www.przepisy.pl/przepis/sos-waniliowy-kaiserschmarn
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cesarski placek z sosem waniliowym
Rozsmakuj się w kuchni austriackiej, przygotowując nasze przepisy. Przed Tobą przepyszny placek kaiserschmarrn, którego słodycz i idealna konsystencja zachwycą wszystkich łasuchów i najbardziej wymagających smakoszy. Receptura już na Ciebie czeka, więc zapoznaj się z naszymi wskazówkami, a później działaj w kuchni. Powodzenia!
Dla kogo?
Omlet kaiserschmarrn podbije podniebienia wszystkich fanów słodkich potraw. Na naszej stronie znajdziesz również wskazówki, jak przygotować pyszny sos waniliowy, którym polejesz austriackiego placka.
Na jaką okazję?
Większa uroczystość z bliskimi, impreza w gronie znajomych, podwieczorek – zawsze jest dobra pora, by przyrządzić kaiserschmarrn przepis. Zrobienie tego placka zajmie Ci jedyne pół godziny, więc nie musisz martwić się o marnowanie długiego czasu w kuchni. To takie proste!
Czy wiesz, że?
Omlet cesarski kaiserschmarrn znajduje się na liście austriackich produktów tradycyjnych, a jego nazwa powstała na cześć cesarza Franciszka Józefa I. Skuś się na naszą recepturę, a później zbieraj pochwały od bliskich. Nie bez powodu ten cesarski placek cieszy się tak dużą popularnością w Austrii!
Dla urozmaicenia:
Urozmaić omlet kaiserschmarrn przepis dodatkiem sosu waniliowego. Najlepiej serwować ten duet jeszcze na ciepło! Możesz również dorzucić do dania swoje ulubione dodatki. Doskonale sprawdzą się rodzynki oraz cukier puder. Taki smakołyk nie będzie miał konkurencji. Smacznego!