Placki z serka wiejskiego z piekarnika - placuszki | Przepisy.pl pixel

Placki z serkiem wiejskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

642 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę umyj i pokrój w plasterki. Pomidorki umyj i pokrój na połówki.

Krok 2

Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Dopraw przyprawą Knorr.

Krok 3

Dodaj mąkę, dymkę oraz pomidorki. Wymieszaj.

Krok 4

Blaszkę z piekarnika wyłóż pergaminem i nałóż łyżką ciasto tworząc 8 okrągłych placków. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 10 min, następnie odwróć i piecz kolejne 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Placki z serka wiejskiego podawaj z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z serkiem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki z serkiem wiejskimPlacki z serkiem wiejskim

Powszechnie dostępne składniki mogą zamienić się w wyśmienite danie. Pieczone placki z serkiem wiejskim są na to niepodważalnym dowodem. W naszej wersji smak łagodnych produktów został wzbogacony wyrazistym, meksykańskim akcentem. Oto przepis na placki z serka wiejskiego, do którego często będziecie wracać.

Dla kogo?

Placki z serkiem wiejskim będą odpowiadać każdemu, kto ceni proste kuchenne rozwiązania. Potrzebne do ich zrobienia składniki zazwyczaj obecne są w większości lodówek i kuchennych szafek.

Na jaką okazję?

Placki z serka wiejskiego sprawdzą się w roli smakowitego obiadu lub kolacji na gorąco. W weekendowe poranki macie trochę więcej czasu? Podajcie je w charakterze wytrawnego śniadania.

Czy wiesz, że?

Pomidory formalnie należą do owoców, które w powszechnej świadomości funkcjonują jako warzywa i w ten sposób są spożywane. Ich smak jest jednak wyraźnie słodszy i zawierają więcej wody niż większość jarzyn.

Dla urozmaicenia:

Serek wiejski warto wykorzystać do przyrządzenia słodkiego wariantu placuszków, które udekorujecie cukrem pudrem, dżemem, konfiturą lub owocami.