Pierogi z kaszanką i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszanką i cynamonem

Autor: JOANNA799

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto na pierogi Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać łyżką. Potem przekładam po prostu na blat ( stolnicę jak komu wygodniej ) i wyrabiam ciasto. ( Mąka, sól, olej, roztrzepane jajko i ciepła woda ) Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia i sklejać. Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia.

Krok 2

Farsz Kroimy cebulkę w kostkę podsmażamy na patelni troszkę solimy i pieprzymy. Kaszankę kroimy w plastry około 1-1.5 cm i wszystko podsmażany mieszając dosypujemy cynamon. Po chwili powinna się zrobić jednolita masa. Do okraszenia najlepiej podsmażoną cebulkę ale boczek również będzie pasował :)

Krok 3

Smacznego :)

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Za

    Gabriela Za , 25.08.2016

    OMG odważny przepis...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszanką i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej