
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto na pierogi Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać łyżką. Potem przekładam po prostu na blat ( stolnicę jak komu wygodniej ) i wyrabiam ciasto. ( Mąka, sól, olej, roztrzepane jajko i ciepła woda ) Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia i sklejać. Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia.
Krok 2
Farsz Kroimy cebulkę w kostkę podsmażamy na patelni troszkę solimy i pieprzymy. Kaszankę kroimy w plastry około 1-1.5 cm i wszystko podsmażany mieszając dosypujemy cynamon. Po chwili powinna się zrobić jednolita masa. Do okraszenia najlepiej podsmażoną cebulkę ale boczek również będzie pasował :)
Krok 3
Smacznego :)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej