
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 szklanki
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto na pierogi Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać łyżką. Potem przekładam po prostu na blat ( stolnicę jak komu wygodniej ) i wyrabiam ciasto. ( Mąka, sól, olej, roztrzepane jajko i ciepła woda ) Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia i sklejać. Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia.
Krok 2
Farsz Kroimy cebulkę w kostkę podsmażamy na patelni troszkę solimy i pieprzymy. Kaszankę kroimy w plastry około 1-1.5 cm i wszystko podsmażany mieszając dosypujemy cynamon. Po chwili powinna się zrobić jednolita masa. Do okraszenia najlepiej podsmażoną cebulkę ale boczek również będzie pasował :)
Krok 3
Smacznego :)
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej