Pierogi ruskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi ruskie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, dodajemy sól, wodę i zagniatamy ciasto.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy Przyprawę w Mini kostkach.

Krok 3

Twaróg mielimy z podsmażoną cebulą i ziemniakami. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz i zlepiamy brzegi formując pierogi.

Krok 5

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej