Pierogi ruskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi ruskie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, dodajemy sól, wodę i zagniatamy ciasto.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy Przyprawę w Mini kostkach.

Krok 3

Twaróg mielimy z podsmażoną cebulą i ziemniakami. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz i zlepiamy brzegi formując pierogi.

Krok 5

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej