
Składniki
2 sztuki
125 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, dodajemy sól, wodę i zagniatamy ciasto.
Krok 2
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy Przyprawę w Mini kostkach.
Krok 3
Twaróg mielimy z podsmażoną cebulą i ziemniakami. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz i zlepiamy brzegi formując pierogi.
Krok 5
Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































