Pierogi ruskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi ruskie

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

125 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, dodajemy sól, wodę i zagniatamy ciasto.

Krok 2

Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy Przyprawę w Mini kostkach.

Krok 3

Twaróg mielimy z podsmażoną cebulą i ziemniakami. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz i zlepiamy brzegi formując pierogi.

Krok 5

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi ruskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej