
Składniki
2 sztuki
125 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiewamy, wbijamy jajko, dodajemy sól, wodę i zagniatamy ciasto.
Krok 2
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy Przyprawę w Mini kostkach.
Krok 3
Twaróg mielimy z podsmażoną cebulą i ziemniakami. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz i zlepiamy brzegi formując pierogi.
Krok 5
Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej