
Składniki
300 gramów
1 sztuka
40 gramów
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotuj z połowę masła i kurkumą .

Krok 2
Mąkę połącz z jajkiem, wlej gorący płyn i szybko zagnieć ciasto. Gotowe odstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 3
W tym czasie przygotuj farsz. Twaróg rozetrzyj z majerankiem i przyprawą Knorr oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4
Ciasto rozwałkuj i zwijaj klasyczne pierogi. Gotuj w lekko osolonym wrzątku i podawaj z świeżym masłem.


Dobra rada:
Pierog możesz podawać smażone lub gotowane.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste pierogi
Nawet najbardziej tradycyjne przepisy warto od czasu do czasu urozmaicać. Tym razem stawiamy na przyprawy. Kurkuma doda pierogom pięknego, żółto-złotego koloru, a majeranek intensywnego zapachu. To będzie prawdziwa uczta smaków i aromatów!
Dla kogo?
Wielbicieli pierogów z pewnością nie brakuje w Twoim otoczeniu. Specjalnie dla nich przygotuj pyszne, złociste pierogi prosto z wody lub podsmażane. Co kto lubi!
Na jaką okazję?
Domowe pierogi zrobić możesz wtedy, gdy spodziewasz się odwiedzin osoby, która przebywała dłużej poza rodzinnym domem. Takie smaczne powitanie z pewnością zostanie docenione.
Czy wiesz, że?
Kurkuma pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. W wielu krajach nazywana jest „żółtym korzeniem” ze względu na swój intensywny, promienny kolor. Do dziś używa się jej także jako barwnika.
Dla urozmaicenia
Jeśli jesteś fanem pierogów ruskich, to do farszu z twarogu, cebuli i ziół, podanych w przepisie, możesz dodać także ziemniaki.