
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Krok 3
Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały chrzanowy
Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!