
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Krok 2
Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Krok 3
Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały chrzanowy
Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!