Barszcz biały chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz biały chrzanowy

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 2

Krok 3

Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Sikorska

    Iwona Sikorska , 25.03.2016

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały chrzanowy Barszcz biały chrzanowy

Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!