Barszcz biały chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały chrzanowy

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 2

Krok 3

Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Sikorska

    Iwona Sikorska , 25.03.2016

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały chrzanowy Barszcz biały chrzanowy

Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!