Barszcz biały chrzanowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały chrzanowy

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę lub wywar. Dodaj zawartość opakowania Barszcz biały Knorr.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w półplasterki i dodaj do zupy.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 2

Krok 3

Barszcz dopraw chrzanem i gotuj 5 minut. Podawaj z pieczywem. Możesz dodać też szczyptę majeranku i pół ząbka czosnku.

Barszcz biały chrzanowy  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Iwona Sikorska

    Iwona Sikorska , 25.03.2016

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały chrzanowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały chrzanowy Barszcz biały chrzanowy

Jeśli cenisz smaki typowe dla kuchni staropolskiej to koniecznie wypróbuj przepis na przepyszny, lekko kwaskowaty biały barszcz z wyrazistym chrzanem i delikatną białą kiełbasą. Sprawdzi się on idealnie jako potrawa obiadowa nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na co dzień. Na pewno zaskoczy każdego swoim głębokim smakiem. Przygotujesz go błyskawicznie. Zacznij od zagotowania wody lub bulionu, a następnie dosyp do niej Fix Knorr. Później dodaj pachnącą białą kiełbasę oraz ostry, najlepiej świeżo tarty chrzan. Gotowy aksamitny i aromatyczny barszcz podawaj ze świeżym, chrupiącym pieczywem i ugotowanym na twardo jajkiem. Jeśli chcesz dodatkowo podkręcić jego smak, to na koniec przypraw go pachnącym majerankiem lub wciśnij połowę ząbka czosnku. Smakuje jak u mamy!