Składniki
4 plastry
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
2 szczypty
750 mililitrów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój w kostkę ugotowane jaja i szynkę. Dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej oraz gałkę muszkatołową.
Krok 2
Dopraw masę odrobiną soli, delikatnie wymieszaj, uformuj 6 pulpetów.
Krok 3
Obtocz je następnie w pozostałej bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.
Krok 4
Zagotuj 750 mililitrów wody. Pokrój ziemniaka i dodaj go wraz z włoszczyzną, do gotującej się wody.
Krok 5
Następnie wsyp zawartość torebki Barszczu białego Knorr i gotuj całość przez około 5 minut.
Krok 6
Na koniec zalej pulpeciki gorącym barszczem i udekoruj posiekaną natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały z kotlecikami z jajek
Barszcz biały to polski klasyk. W zależności od regionu, podawany jest na różne sposoby. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak sprawić, by przygotowywana przez Ciebie zupa była wyjątkowa. Tym razem podaj ją z jajecznymi kotlecikami. Zastanawiasz się, jak je przygotować? Nic prostszego. Na początek pokrój w kostkę podobnych rozmiarów szynkę oraz ugotowane wcześniej na twardo jajka. Do posiekanych składników dodaj surowe jajko oraz odrobinę bułki tartej. Wszystko dopraw gałką muszkatołową, która świetnie podkreśli smak całości. Z tak przyrządzonej masy uformuj pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej (zamiast niej możesz wykorzystać np. drobno zmiażdżone płatki kukurydziane) i smaż, aż nabiorą złotego koloru. Tak przygotowane zalej barszczem białym. Ten powstaje w prosty sposób. Wystarczy, że w gotującej się wodzie umieścisz pokrojone ziemniaki, włoszczyznę i mieszankę do barszczu. Gotową zupę udekoruj posiekanymi ziołami, np. natką pietruszki lub gałązkami koperku. Sprawdź nasz przepis i przygotuj z jego pomocą wyjątkowe danie. Miłego gotowania.