Barszcz biały z kotlecikami z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz biały z kotlecikami z jajek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

490 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

825 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1437 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

2 szczypty

750 mililitrów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę ugotowane jaja i szynkę. Dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej oraz gałkę muszkatołową.

Krok 2

Dopraw masę odrobiną soli, delikatnie wymieszaj, uformuj 6 pulpetów.

Krok 3

Obtocz je następnie w pozostałej bułce tartej i obsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Zagotuj 750 mililitrów wody. Pokrój ziemniaka i dodaj go wraz z włoszczyzną, do gotującej się wody.

Krok 5

Następnie wsyp zawartość torebki Barszczu białego Knorr i gotuj całość przez około 5 minut.

Krok 6

Na koniec zalej pulpeciki gorącym barszczem i udekoruj posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz biały z kotlecikami z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz biały z kotlecikami z jajekBarszcz biały z kotlecikami z jajek

Barszcz biały to polski klasyk. W zależności od regionu, podawany jest na różne sposoby. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak sprawić, by przygotowywana przez Ciebie zupa była wyjątkowa. Tym razem podaj ją z jajecznymi kotlecikami. Zastanawiasz się, jak je przygotować? Nic prostszego. Na początek pokrój w kostkę podobnych rozmiarów szynkę oraz ugotowane wcześniej na twardo jajka. Do posiekanych składników dodaj surowe jajko oraz odrobinę bułki tartej. Wszystko dopraw gałką muszkatołową, która świetnie podkreśli smak całości. Z tak przyrządzonej masy uformuj pulpeciki. Obtocz je w bułce tartej (zamiast niej możesz wykorzystać np. drobno zmiażdżone płatki kukurydziane) i smaż, aż nabiorą złotego koloru. Tak przygotowane zalej barszczem białym. Ten powstaje w prosty sposób. Wystarczy, że w gotującej się wodzie umieścisz pokrojone ziemniaki, włoszczyznę i mieszankę do barszczu. Gotową zupę udekoruj posiekanymi ziołami, np. natką pietruszki lub gałązkami koperku. Sprawdź nasz przepis i przygotuj z jego pomocą wyjątkowe danie. Miłego gotowania.