
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
100 gramów
null
1 sztuka
null
2 szklanki
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczone przez całą noc grzyby ugotuj i odcedź. Pokrój na drobne kawałki , wywar zachowaj.
Krok 2
Kapustę zalej wywarem z grzybów i dodaj przyprawy. Gotuj 30 minut.
Krok 3
Z mąki, jajka i około 0,5 szklanki wody zagnieć ciasto.
Krok 4
Obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklij na maśle.
Krok 5
Dołóż grzyby i smaż, do momentu kiedy odparuje cały płyn.
Krok 6
Wymieszaj z kapustą i dopraw.
Krok 7
Ciasto podziel na porcje i kolejno wałkuj na cienkie płaty. Szklanką wycinaj krążki. Nakładaj porcje farszu, krawędzie smaruj wodą, składaj i mocno zlepiaj brzegi.
Krok 8
Partiami wkładaj na osolony wrzątek i gotuj minutę od wypłynięcia. Przed podaniem zrumień z obu stron na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej