Pierogi na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

3 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżki

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę sparz wrzątkiem i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na jak najcieńszy placek i szklanką wykrój kółka.

Krok 3

Twaróg rozgnieć widelcem, posłódź cukrem i cukrem waniliowym, dolej śmietanę, aby zagęścić masę.

Krok 4

Jagody posyp cukrem.

Krok 5

Niewielką ilość twarogu oraz jagód kładź na środek kółeczka i lekko zginając sklejaj dokładnie ze sobą dwa powstałe brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzątku po wypłynięciu jeszcze około przez 4 minuty. Podawaj polane słodką śmietaną z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej