Pierogi na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

3 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżki

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę sparz wrzątkiem i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na jak najcieńszy placek i szklanką wykrój kółka.

Krok 3

Twaróg rozgnieć widelcem, posłódź cukrem i cukrem waniliowym, dolej śmietanę, aby zagęścić masę.

Krok 4

Jagody posyp cukrem.

Krok 5

Niewielką ilość twarogu oraz jagód kładź na środek kółeczka i lekko zginając sklejaj dokładnie ze sobą dwa powstałe brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzątku po wypłynięciu jeszcze około przez 4 minuty. Podawaj polane słodką śmietaną z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej