Pierogi na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

3 szklanki

3 łyżeczki

4 łyżki

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę sparz wrzątkiem i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Dodaj jajko, sól i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na jak najcieńszy placek i szklanką wykrój kółka.

Krok 3

Twaróg rozgnieć widelcem, posłódź cukrem i cukrem waniliowym, dolej śmietanę, aby zagęścić masę.

Krok 4

Jagody posyp cukrem.

Krok 5

Niewielką ilość twarogu oraz jagód kładź na środek kółeczka i lekko zginając sklejaj dokładnie ze sobą dwa powstałe brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzątku po wypłynięciu jeszcze około przez 4 minuty. Podawaj polane słodką śmietaną z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej