Pierogi z białym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

1385 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

404 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

535 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

1 sztuka

100 gramów

1 szklanka

300 gramów

2 łyżeczki

60 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki wbij jajko, dodaj szczyptę soli, wlej szklankę gorącej wody i połowę rozpuszczonego masła. Wyrabiaj ciasto pierogowe, aż będzie gładkie. Odstaw gotowe ciasto na 20 minut.

Pierogi z białym serem  - Krok 1

Krok 2

Ser utrzyj ze śmietaną, cukrem oraz skórką z cytryny,

Pierogi z białym serem  - Krok 2

Krok 3

Ciasto rozwałkuj cienko i wycinaj, na przykład za pomocą szklanki, okrągłe placki.

Pierogi z białym serem  - Krok 3

Krok 4

Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.

Pierogi z białym serem  - Krok 4

Krok 5

Pierogi ugotuj i podawaj polane masłem.

Pierogi z białym serem  - Krok 5
4

Opinie o przepisie

  • Renata Kowalska

    Renata Kowalska

    Nie wiem jak to zrobiono z 300g sera. Nie wiadomo ile to jest szklanka. Ja przyjełam stare, duże szklanki jak miała mama 250g. Połowa podanej mąki tj, 437,5 g , powinno być tylko 150 g sera, a ja zużyłam 500g (bez podjadania).

    Odpowiedz Odpowiedz
  • monika Brzezińska

    monika Brzezińska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pietrzak

    Anna Pietrzak

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Dłubała

    Joanna Dłubała

    pyszności :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z białym serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej