
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać na stolnicy dodać resztę składników i dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na porcje, Każdą rozwałkować. Wykrawać szklanką kółka.
Krok 2
Krążek spłaszczyć i nałożyć trochę umytych jagód, następnie zasypać je łyżeczką cukru i zalepiać.
Krok 3
Wlać wodę do garnka, troszkę osolić i poczekać aż się zagotuje. Następnie włożyć pierogi i gotować. Następnie wyłożyć na talerz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej