Pierogi z jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z jagodami

Autor: Kamciss

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicy dodać resztę składników i dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na porcje, Każdą rozwałkować. Wykrawać szklanką kółka.

Krok 2

Krążek spłaszczyć i nałożyć trochę umytych jagód, następnie zasypać je łyżeczką cukru i zalepiać.

Krok 3

Wlać wodę do garnka, troszkę osolić i poczekać aż się zagotuje. Następnie włożyć pierogi i gotować. Następnie wyłożyć na talerz

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z makiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej