
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
500 gramów
2 łyżki
null
150 gramów
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgotuj kaszę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
Krok 5
Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
Krok 6
Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
Krok 7
Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























