
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
500 gramów
2 łyżki
null
150 gramów
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgotuj kaszę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
Krok 5
Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
Krok 6
Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
Krok 7
Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej