Pierogi z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

500 gramów

2 łyżki

null

150 gramów

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgotuj kaszę.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

Krok 5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

Krok 6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

Krok 7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej