
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
500 gramów
2 łyżki
null
150 gramów
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgotuj kaszę.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 4
Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
Krok 5
Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
Krok 6
Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
Krok 7
Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej