PRZEPISY.PL

Pierogi z kaszą gryczaną

  • 45
  • 8
  • Średnie
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • woda0.5 szklanki
  • pieprz1 szczypta
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • mleko0.5 szklanki
  • mąka500 g
  • masło2 łyżki
  • ciasto:
  • nadzienie:
  • ser tłusty 300 g
  • Krok 1

    Rozgotuj kaszę.
  • Krok 2

    Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.
  • Krok 3

    Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.
  • Krok 4

    Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.
  • Krok 5

    Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.
  • Krok 6

    Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.
  • Krok 7

    Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1306
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
130
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
59
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
57
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe