Pierogi z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszą gryczaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

500 gramów

2 łyżki

null

150 gramów

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgotuj kaszę.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Do cebuli dodaj ser biały, kaszę, mąkę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 4

Z mąki, mleka, wody, jajka i masła zagnieć ciasto.

Krok 5

Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka.

Krok 6

Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi.

Krok 7

Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej