Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

50 gramów

null

null

2 sztuki

350 gramów

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.

Krok 3

Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.

Krok 4

Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.

Krok 5

Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 6

Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.

Krok 7

Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej