Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

50 gramów

null

null

2 sztuki

350 gramów

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.

Krok 2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.

Krok 3

Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.

Krok 4

Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.

Krok 5

Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 6

Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.

Krok 7

Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie pierogi z kaszy gryczanej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej