
Składniki
2 sztuki
null
50 gramów
null
null
2 sztuki
350 gramów
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.
Krok 2
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.
Krok 3
Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.
Krok 4
Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.
Krok 5
Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 6
Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.
Krok 7
Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej