Składniki
2 sztuki
null
50 gramów
null
null
2 sztuki
350 gramów
150 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz na noc w wodzie, a następnego dnia ugotuj, by były miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.
Krok 2
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Zostaw do ostygnięcia, a w tym czasie posiekaj i podsmaż cebulkę.
Krok 3
Gdy kasza będzie już zimna zmiksuj ją razem z twarogiem i surowym jajkiem na gładką masę.
Krok 4
Wymieszaj z podsmażoną cebulką i grzybami. Dopraw do smaku.
Krok 5
Pozostałe jajko i mąkę wyrób razem z odrobina wody i szczyptą soli na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 6
Rozwałkuj podsypując mąką i wycinaj szklanką krążki.
Krok 7
Na każdym układaj odrobinę gryczanego farszu i sklejaj. Ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej