Dżem z marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dżem z marchewki

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Zblenduj je na gładką masę i całość przełóż do rondelka i smaż ok. 6 minut, aż woda odparuje.

Krok 2

W międzyczasie wyciśnij sok z całej pomarańczy i połowy cytryny. Skórkę od pomarańczy oczyść z białego miąszu. Ja to wykrajam. Następnie ją sparz wrzątkiem. Dodaj sok z pomarańczy i połowy cytryny do musu z marchwi.

Krok 3

Następnie pokrój sparzoną skórkę w małe kwadraciki i również ją dodaj do miąszu. Smaż ok. 2 minut i przełóż gotowy dżem do słoików. Zawekuj je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej