
Składniki
15 sztuk
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Zblenduj je na gładką masę i całość przełóż do rondelka i smaż ok. 6 minut, aż woda odparuje.
Krok 2
W międzyczasie wyciśnij sok z całej pomarańczy i połowy cytryny. Skórkę od pomarańczy oczyść z białego miąszu. Ja to wykrajam. Następnie ją sparz wrzątkiem. Dodaj sok z pomarańczy i połowy cytryny do musu z marchwi.
Krok 3
Następnie pokrój sparzoną skórkę w małe kwadraciki i również ją dodaj do miąszu. Smaż ok. 2 minut i przełóż gotowy dżem do słoików. Zawekuj je.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej