Dżem z marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dżem z marchewki

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Zblenduj je na gładką masę i całość przełóż do rondelka i smaż ok. 6 minut, aż woda odparuje.

Krok 2

W międzyczasie wyciśnij sok z całej pomarańczy i połowy cytryny. Skórkę od pomarańczy oczyść z białego miąszu. Ja to wykrajam. Następnie ją sparz wrzątkiem. Dodaj sok z pomarańczy i połowy cytryny do musu z marchwi.

Krok 3

Następnie pokrój sparzoną skórkę w małe kwadraciki i również ją dodaj do miąszu. Smaż ok. 2 minut i przełóż gotowy dżem do słoików. Zawekuj je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej