Dżem z marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dżem z marchewki

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Zblenduj je na gładką masę i całość przełóż do rondelka i smaż ok. 6 minut, aż woda odparuje.

Krok 2

W międzyczasie wyciśnij sok z całej pomarańczy i połowy cytryny. Skórkę od pomarańczy oczyść z białego miąszu. Ja to wykrajam. Następnie ją sparz wrzątkiem. Dodaj sok z pomarańczy i połowy cytryny do musu z marchwi.

Krok 3

Następnie pokrój sparzoną skórkę w małe kwadraciki i również ją dodaj do miąszu. Smaż ok. 2 minut i przełóż gotowy dżem do słoików. Zawekuj je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej