Ryba zapiekana w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

7

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.

Krok 3

Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.

Krok 4

Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.

Krok 5

Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.

Krok 6

Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej