
Składniki
3 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.
Krok 3
Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.
Krok 4
Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.
Krok 5
Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.
Krok 6
Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej