Ryba zapiekana w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

20

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.

Krok 3

Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.

Krok 4

Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.

Krok 5

Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.

Krok 6

Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej