
Składniki
3 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.
Krok 3
Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.
Krok 4
Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.
Krok 5
Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.
Krok 6
Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































