Ryba zapiekana w rękawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana w rękawie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

7

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.

Krok 3

Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.

Krok 4

Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.

Krok 5

Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.

Krok 6

Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana w rękawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej