Składniki
3 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Jeśli jest taka potrzeba, kroimy filety na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.
Krok 3
Do miski dodajemy oliwę i przyprawę do mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie mieszamy całość.
Krok 4
Rybę w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Na każdym kawałku rozkładamy po trochu masła.
Krok 5
Rękaw dokładnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 20 minut.
Krok 6
Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw, by ryba odrobinę przeschła (około 1-2 minuty). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej