
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
2 ziarna
0.5 łyżeczki
2 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
0.3 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.
Krok 4
Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 5
Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























