
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
2 ziarna
0.5 łyżeczki
2 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
0.3 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.
Krok 4
Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 5
Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej