
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
2 ziarna
0.5 łyżeczki
2 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
0.3 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.
Krok 4
Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 5
Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej