
Składniki
2 ziarna
1 sztuka
2 ziarna
0.5 łyżeczki
2 ziarna
2 łyżki
4 sztuki
0.3 szklanki
2 ziarna
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.
Krok 4
Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 5
Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej