Pstrąg w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg w majonezie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

2 ziarna

0.5 łyżeczki

2 ziarna

2 łyżki

4 sztuki

0.3 szklanki

2 ziarna

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.

Krok 3

Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.

Krok 4

Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 5

Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej