Pstrąg w majonezie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

1 sztuka

2 ziarna

0.5 łyżeczki

2 ziarna

2 łyżki

4 sztuki

0.3 szklanki

2 ziarna

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Przyprawy korzenne zalej wodą, po czym dodaj sól i zagotuj.

Krok 3

Rybę włóż do wywaru, gotuj 15 minut i wyjmij.

Krok 4

Rybę przepołów, usuń ości. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 5

Majonez wymieszaj z natką pietruszki i zalej rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej