Zupa z boczniaków i pieczarek - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
469 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

416 osób wydrukowało

Pobierz pdf

639 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 plastry

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej je 500 ml wody.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 5

Krok 6

Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Ryszard Literacki-rylit

    Ryszard Literacki-rylit , 18.11.2016

    Jak może być dobra zupa z torebki.Przecież to sama chemia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Radziszewska

    Iwona Radziszewska , 18.11.2016

    Ziemiaczano-pieczarkowa?! Chyba ziemniaczano - boczniakowa, z pieczarki tylko zupa w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Borucka-Piech

    Joanna Borucka-Piech , 05.11.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Zielska

    Małgorzata Zielska , 05.11.2016

    Jem zupy przez cały rok, jestem zupożercą

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.