Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

400 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

334 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

504 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 plastry

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej je 500 ml wody.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 5

Krok 6

Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Ryszard Literacki-rylit

    Ryszard Literacki-rylit , 18.11.2016

    Jak może być dobra zupa z torebki.Przecież to sama chemia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Radziszewska

    Iwona Radziszewska , 18.11.2016

    Ziemiaczano-pieczarkowa?! Chyba ziemniaczano - boczniakowa, z pieczarki tylko zupa w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Borucka-Piech

    Joanna Borucka-Piech , 05.11.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Zielska

    Małgorzata Zielska , 05.11.2016

    Jem zupy przez cały rok, jestem zupożercą

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej