Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

366 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

330 osób wydrukowało

Pobierz pdf

490 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 sztuki

500 mililitrów

2 plastry

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej je 500 ml wody.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 5

Krok 6

Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami  - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Ryszard Literacki-rylit

    Ryszard Literacki-rylit

    Jak może być dobra zupa z torebki.Przecież to sama chemia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Radziszewska

    Iwona Radziszewska

    Ziemiaczano-pieczarkowa?! Chyba ziemniaczano - boczniakowa, z pieczarki tylko zupa w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Borucka-Piech

    Joanna Borucka-Piech

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Zielska

    Małgorzata Zielska

    Jem zupy przez cały rok, jestem zupożercą

    Odpowiedz Odpowiedz
4 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej