Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami
łatwe
591 osób zapisało

Składniki
80 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
500 mililitrów
2 plastry
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.

Krok 2
Następnie zalej je 500 ml wody.

Krok 3
Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.

Krok 4
Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.

Krok 5
Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.

Krok 6
Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej