
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 szklanki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.
Krok 2
Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.
Krok 3
Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej