Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.

Krok 2

Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.

Krok 3

Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięsne kulki za szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej