Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.

Krok 2

Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.

Krok 3

Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej