Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.

Krok 2

Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.

Krok 3

Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej