Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.

Krok 2

Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.

Krok 3

Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwudniowa kwaśnica z kolorową fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej