
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 szklanki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę umyj i namocz na noc w zimnej wodzie.
Krok 2
Następnego dnia gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem soli i czosnku do czasu, gdy fasola stanie się miękka. Odcedź.
Krok 3
Połącz fasolę z kwaśnicą i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej