
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
8 szklanek
2 łyżeczki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso i podsmażaj do czasu, gdy zmieni kolor.
Krok 3
Rondel zestaw z ognia, dodaj oba rodzaje papryki w proszku i kminek oraz pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj, po czym wstaw ponowie na ogień.
Krok 4
Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 5
Do zupy dodaj kukurydzę i makaron, gotuj do czasu, gdy makaron uzyska odpowiednią miękkość.
Krok 6
Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej do zupy, mieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 7
Wyłącz ogień, do zupy dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej