Szybka zupka meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupka meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

8 szklanek

2 łyżeczki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso i podsmażaj do czasu, gdy zmieni kolor.

Krok 3

Rondel zestaw z ognia, dodaj oba rodzaje papryki w proszku i kminek oraz pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj, po czym wstaw ponowie na ogień.

Krok 4

Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Krok 5

Do zupy dodaj kukurydzę i makaron, gotuj do czasu, gdy makaron uzyska odpowiednią miękkość.

Krok 6

Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej do zupy, mieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Wyłącz ogień, do zupy dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 31.03.2020

    TAK Nie dodaję makaronu, natki pietruszki, kminku ani śmietany, a w mojej zupie ląduje jeszcze czerwona fasola oraz konserwowa papryka wraz z wodą z puszek/słoików. Całość doprawiam też startym ząbkiem czosnku oraz przyprawą meksykańską

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
41 osób ogląda przepis:
Brownie czekoladowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej