Szybka zupka meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupka meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

8 szklanek

2 łyżeczki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso i podsmażaj do czasu, gdy zmieni kolor.

Krok 3

Rondel zestaw z ognia, dodaj oba rodzaje papryki w proszku i kminek oraz pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj, po czym wstaw ponowie na ogień.

Krok 4

Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Krok 5

Do zupy dodaj kukurydzę i makaron, gotuj do czasu, gdy makaron uzyska odpowiednią miękkość.

Krok 6

Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej do zupy, mieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 7

Wyłącz ogień, do zupy dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 31.03.2020

    TAK Nie dodaję makaronu, natki pietruszki, kminku ani śmietany, a w mojej zupie ląduje jeszcze czerwona fasola oraz konserwowa papryka wraz z wodą z puszek/słoików. Całość doprawiam też startym ząbkiem czosnku oraz przyprawą meksykańską

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupka meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej