
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
8 szklanek
2 łyżeczki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso i podsmażaj do czasu, gdy zmieni kolor.
Krok 3
Rondel zestaw z ognia, dodaj oba rodzaje papryki w proszku i kminek oraz pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj, po czym wstaw ponowie na ogień.
Krok 4
Wlej bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Krok 5
Do zupy dodaj kukurydzę i makaron, gotuj do czasu, gdy makaron uzyska odpowiednią miękkość.
Krok 6
Śmietanę posól, dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy i bardzo dokładnie wymieszaj. Wlej do zupy, mieszaj i doprowadź do wrzenia.
Krok 7
Wyłącz ogień, do zupy dodaj natkę i dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw na kilka minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej