Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 łyżki

1 plaster

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.

Krok 2

Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.

Krok 4

Układaj je w na plastrach szynki.

Krok 5

Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.

Krok 6

Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej