Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 łyżki

1 plaster

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.

Krok 2

Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.

Krok 4

Układaj je w na plastrach szynki.

Krok 5

Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.

Krok 6

Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej