Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 łyżki
1 plaster
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.
Krok 2
Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.
Krok 3
Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.
Krok 4
Układaj je w na plastrach szynki.
Krok 5
Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.
Krok 6
Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























