Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 łyżki

1 plaster

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.

Krok 2

Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.

Krok 4

Układaj je w na plastrach szynki.

Krok 5

Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.

Krok 6

Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej