Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 łyżki
1 plaster
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.
Krok 2
Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.
Krok 3
Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.
Krok 4
Układaj je w na plastrach szynki.
Krok 5
Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.
Krok 6
Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej