Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 łyżki

1 plaster

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.

Krok 2

Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.

Krok 4

Układaj je w na plastrach szynki.

Krok 5

Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.

Krok 6

Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej