Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 łyżki

1 plaster

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.

Krok 2

Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.

Krok 3

Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.

Krok 4

Układaj je w na plastrach szynki.

Krok 5

Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.

Krok 6

Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej