Wielkanocna sałatka jarzynowa z przepiórczymi jajami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 łyżki
1 plaster
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z octem. Przygotuj miskę z zimną wodą.
Krok 2
Obetnij jaja przepiórcze na 0.6 wysokości.
Krok 3
Do wrzącej, osolonej i zakwaszonej octem wody wlewaj jajka i po 60-90 sekundach przekładaj do bardzo zimnej wody.
Krok 4
Układaj je w na plastrach szynki.
Krok 5
Posmaruj chrzanem i zawiń, formując rulony.
Krok 6
Podawaj z sałatką jarzynową udekorowaną rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej