
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
30 dekagramów
25 dekagramów
35 dekagramów
12 sztuk
10 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i łososia pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Twaróg zmiksuj z majonezem, śmietanę ubij i wymieszaj z twarogiem. Masę podziel na 3 porcje.
Krok 3
Jedną wymieszaj z łososiem, drugą z szynką, a trzecią zostaw bez dodatków.
Krok 4
Trzy kromki ułóż obok siebie, posmaruj 1/3 masy łososiowej, przykryj kolejnymi 3 kromkami i posmaruj masą szynkową.
Krok 5
Znów przykryj 3 kromkami i posmaruj masą bez dodatków.
Krok 6
Kolejne 3 kromki oraz boki tortu posmaruj pozostałą masą łososiową. Schłodź. Przed podaniem udekoruj ćwiartkami jajek i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej