Szwedzki tort kanapkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szwedzki tort kanapkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

30 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

12 sztuk

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i łososia pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z majonezem, śmietanę ubij i wymieszaj z twarogiem. Masę podziel na 3 porcje.

Krok 3

Jedną wymieszaj z łososiem, drugą z szynką, a trzecią zostaw bez dodatków.

Krok 4

Trzy kromki ułóż obok siebie, posmaruj 1/3 masy łososiowej, przykryj kolejnymi 3 kromkami i posmaruj masą szynkową.

Krok 5

Znów przykryj 3 kromkami i posmaruj masą bez dodatków.

Krok 6

Kolejne 3 kromki oraz boki tortu posmaruj pozostałą masą łososiową. Schłodź. Przed podaniem udekoruj ćwiartkami jajek i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej