Szwedzki tort kanapkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szwedzki tort kanapkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

30 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

12 sztuk

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i łososia pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z majonezem, śmietanę ubij i wymieszaj z twarogiem. Masę podziel na 3 porcje.

Krok 3

Jedną wymieszaj z łososiem, drugą z szynką, a trzecią zostaw bez dodatków.

Krok 4

Trzy kromki ułóż obok siebie, posmaruj 1/3 masy łososiowej, przykryj kolejnymi 3 kromkami i posmaruj masą szynkową.

Krok 5

Znów przykryj 3 kromkami i posmaruj masą bez dodatków.

Krok 6

Kolejne 3 kromki oraz boki tortu posmaruj pozostałą masą łososiową. Schłodź. Przed podaniem udekoruj ćwiartkami jajek i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej