Składniki
2 sztuki
2 łyżki
30 dekagramów
25 dekagramów
35 dekagramów
12 sztuk
10 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i łososia pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Twaróg zmiksuj z majonezem, śmietanę ubij i wymieszaj z twarogiem. Masę podziel na 3 porcje.
Krok 3
Jedną wymieszaj z łososiem, drugą z szynką, a trzecią zostaw bez dodatków.
Krok 4
Trzy kromki ułóż obok siebie, posmaruj 1/3 masy łososiowej, przykryj kolejnymi 3 kromkami i posmaruj masą szynkową.
Krok 5
Znów przykryj 3 kromkami i posmaruj masą bez dodatków.
Krok 6
Kolejne 3 kromki oraz boki tortu posmaruj pozostałą masą łososiową. Schłodź. Przed podaniem udekoruj ćwiartkami jajek i natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej