Szwedzki tort kanapkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szwedzki tort kanapkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

30 dekagramów

25 dekagramów

35 dekagramów

12 sztuk

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i łososia pokrój na małe kawałki. Jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Twaróg zmiksuj z majonezem, śmietanę ubij i wymieszaj z twarogiem. Masę podziel na 3 porcje.

Krok 3

Jedną wymieszaj z łososiem, drugą z szynką, a trzecią zostaw bez dodatków.

Krok 4

Trzy kromki ułóż obok siebie, posmaruj 1/3 masy łososiowej, przykryj kolejnymi 3 kromkami i posmaruj masą szynkową.

Krok 5

Znów przykryj 3 kromkami i posmaruj masą bez dodatków.

Krok 6

Kolejne 3 kromki oraz boki tortu posmaruj pozostałą masą łososiową. Schłodź. Przed podaniem udekoruj ćwiartkami jajek i natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szwedzki tort kanapkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryżotto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej