Klops z marchewką i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops z marchewką i jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

5 sztuk

0.5 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

60 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, odciśnij, wymieszaj z mięsem.

Krok 2

Cebulę i natkę pietruszki posiekaj i dodaj do mięsa wraz z dwoma jajkami oraz majerankiem. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Krok 3

Marchewki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. 3 jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.

Krok 4

Keksówki wysmaruj masłem, posyp bułką tartą, nałóż część mięsnej masy, na to ugotowane na twardo jajka, marchewkę i przykryj resztą masy.

Krok 5

Klopsa piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie pokrój w plastry i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops z marchewką i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej