
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
5 sztuk
0.5 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
60 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku, odciśnij, wymieszaj z mięsem.
Krok 2
Cebulę i natkę pietruszki posiekaj i dodaj do mięsa wraz z dwoma jajkami oraz majerankiem. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Krok 3
Marchewki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. 3 jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
Krok 4
Keksówki wysmaruj masłem, posyp bułką tartą, nałóż część mięsnej masy, na to ugotowane na twardo jajka, marchewkę i przykryj resztą masy.
Krok 5
Klopsa piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie pokrój w plastry i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej