Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

4 szklanki

2 sztuki

null

50 gramów

null

6 łyżek

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.

Krok 2

Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.

Krok 4

Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.

Krok 7

Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej