
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
4 szklanki
2 sztuki
null
50 gramów
null
6 łyżek
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.
Krok 2
Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.
Krok 5
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.
Krok 7
Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej