Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

4 szklanki

2 sztuki

null

50 gramów

null

6 łyżek

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.

Krok 2

Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.

Krok 4

Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.

Krok 7

Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej