Składniki
3 sztuki
2 łyżki
500 gramów
6 łyżek
null
50 gramów
null
2 sztuki
4 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.
Krok 2
Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.
Krok 5
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.
Krok 7
Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej