Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

0

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

4 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.

Krok 1

Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.

Krok 1

Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.

Krok 1

Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.

Krok 1

Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.

Krok 1

Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej