
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
4 szklanki
2 sztuki
null
50 gramów
null
6 łyżek
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.
Krok 2
Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.
Krok 4
Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.
Krok 5
Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.
Krok 7
Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej