Pierogi z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

null

1 sztuka

null

20 dekagramów

0.75 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajka, oleju, soli i 2 łyżek ciepłej wody zagnieć ciasto.

Krok 2

Kaszę ugotuj w wodzie z kostką Bulion grzybowy Knorr.

Krok 3

Cebulę i grzyby pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Wsyp osączoną kaszę, podsmaż, dopraw solą, pieprzem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostudź.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nakładaj farsz i lep pierogi.

Krok 6

Gotuj je w osolonej wodzie.

Krok 7

Gotowe polej śmietaną i keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej