
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 kilograma
1 sztuka
null
1 sztuka
null
20 dekagramów
0.75 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka, oleju, soli i 2 łyżek ciepłej wody zagnieć ciasto.
Krok 2
Kaszę ugotuj w wodzie z kostką Bulion grzybowy Knorr.
Krok 3
Cebulę i grzyby pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Wsyp osączoną kaszę, podsmaż, dopraw solą, pieprzem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostudź.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Gotuj je w osolonej wodzie.
Krok 7
Gotowe polej śmietaną i keczupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej