Pierogi z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

null

1 sztuka

null

20 dekagramów

0.75 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajka, oleju, soli i 2 łyżek ciepłej wody zagnieć ciasto.

Krok 2

Kaszę ugotuj w wodzie z kostką Bulion grzybowy Knorr.

Krok 3

Cebulę i grzyby pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Wsyp osączoną kaszę, podsmaż, dopraw solą, pieprzem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostudź.

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nakładaj farsz i lep pierogi.

Krok 6

Gotuj je w osolonej wodzie.

Krok 7

Gotowe polej śmietaną i keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Gwiazda Bollywood
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej