
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 kilograma
1 sztuka
null
1 sztuka
null
20 dekagramów
0.75 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka, oleju, soli i 2 łyżek ciepłej wody zagnieć ciasto.
Krok 2
Kaszę ugotuj w wodzie z kostką Bulion grzybowy Knorr.
Krok 3
Cebulę i grzyby pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Wsyp osączoną kaszę, podsmaż, dopraw solą, pieprzem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Ostudź.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Gotuj je w osolonej wodzie.
Krok 7
Gotowe polej śmietaną i keczupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej