PIEROGI LENIWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIEROGI LENIWE

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

12 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej