PIEROGI LENIWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIEROGI LENIWE

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

12 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej