Składniki
40 dekagramów
12 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Polędwiczki duszone w jasnym sosie
45 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej