Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami
średnie
11 osób zapisało
Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 szklanki
3 łyżki
null
0.35 kilograma
0.6 kilograma
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj farsz: kapustę ugotuj, by była miękka, odsącz, ostudź i pokrój. Pieczarki i cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i wszystko razem usmaż doprawiając solą i pieprzem.
Krok 2
Dodaj kapustę, wymieszaj i dopraw, by farsz był pikantny. Farsz ostudź, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj. Wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Przygotowuj ciasto: jaja rozbełtaj, wymieszaj z jogurtem. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto powoli dodając ciepłą wodę. Wyrobione ciasto przykryj, pozostaw na 10 minut.
Krok 4
Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.
Krok 5
W środek każdego kółka połóż czubatą łyżeczkę farszu i nałóż drugie kółko, zlepiając końce.
Krok 6
Pierożki wrzucaj do wrzącej, osolonej wody z niewielką ilością oleju i gotuj po wypłynięciu przez 2-4 minuty. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej, ułóż na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej