Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

3 łyżki

null

0.35 kilograma

0.6 kilograma

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: kapustę ugotuj, by była miękka, odsącz, ostudź i pokrój. Pieczarki i cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i wszystko razem usmaż doprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj kapustę, wymieszaj i dopraw, by farsz był pikantny. Farsz ostudź, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj. Wszystko razem zmiksuj.

Krok 3

Przygotowuj ciasto: jaja rozbełtaj, wymieszaj z jogurtem. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto powoli dodając ciepłą wodę. Wyrobione ciasto przykryj, pozostaw na 10 minut.

Krok 4

Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.

Krok 5

W środek każdego kółka połóż czubatą łyżeczkę farszu i nałóż drugie kółko, zlepiając końce.

Krok 6

Pierożki wrzucaj do wrzącej, osolonej wody z niewielką ilością oleju i gotuj po wypłynięciu przez 2-4 minuty. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej, ułóż na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej