Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami
średnie
11 osób zapisało
Składniki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 szklanki
3 łyżki
null
0.35 kilograma
0.6 kilograma
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj farsz: kapustę ugotuj, by była miękka, odsącz, ostudź i pokrój. Pieczarki i cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i wszystko razem usmaż doprawiając solą i pieprzem.
Krok 2
Dodaj kapustę, wymieszaj i dopraw, by farsz był pikantny. Farsz ostudź, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj. Wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Przygotowuj ciasto: jaja rozbełtaj, wymieszaj z jogurtem. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto powoli dodając ciepłą wodę. Wyrobione ciasto przykryj, pozostaw na 10 minut.
Krok 4
Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.
Krok 5
W środek każdego kółka połóż czubatą łyżeczkę farszu i nałóż drugie kółko, zlepiając końce.
Krok 6
Pierożki wrzucaj do wrzącej, osolonej wody z niewielką ilością oleju i gotuj po wypłynięciu przez 2-4 minuty. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej, ułóż na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej