Faszerowany Bakłażan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany Bakłażan

Autor: Aronia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana myjemy,wydrążamy srodek posypujemy solą i pieprzem.Smarujemy olejem.

Krok 2

Mieso smażymy na patelni,kiedy odparuje woda dadajemy starte wczesniej na tarce o grubych oczkach marchew,pietruszke,seler,dusimy..dodajemy pokrojone w plaserki pieczarki.Na oddzielnej patelni smażymy na masłe cebule pokrojoną w kostkę i ząbki czosnku. Dodajemy do miesa.Na koniec dodajemy puszkę pomidorów i przyprawiamy.Ja dodałam też łyżke przecieru pomidorowego.Miesa przekładamy na bakłazana,posypujemy serem mozarella.Pieczemy 30minu w 180' stopniach ,góra dół.Smacznego.

Aronia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej