
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana myjemy,wydrążamy srodek posypujemy solą i pieprzem.Smarujemy olejem.
Krok 2
Mieso smażymy na patelni,kiedy odparuje woda dadajemy starte wczesniej na tarce o grubych oczkach marchew,pietruszke,seler,dusimy..dodajemy pokrojone w plaserki pieczarki.Na oddzielnej patelni smażymy na masłe cebule pokrojoną w kostkę i ząbki czosnku. Dodajemy do miesa.Na koniec dodajemy puszkę pomidorów i przyprawiamy.Ja dodałam też łyżke przecieru pomidorowego.Miesa przekładamy na bakłazana,posypujemy serem mozarella.Pieczemy 30minu w 180' stopniach ,góra dół.Smacznego.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























