Faszerowany Bakłażan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany Bakłażan

Autor: Aronia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana myjemy,wydrążamy srodek posypujemy solą i pieprzem.Smarujemy olejem.

Krok 2

Mieso smażymy na patelni,kiedy odparuje woda dadajemy starte wczesniej na tarce o grubych oczkach marchew,pietruszke,seler,dusimy..dodajemy pokrojone w plaserki pieczarki.Na oddzielnej patelni smażymy na masłe cebule pokrojoną w kostkę i ząbki czosnku. Dodajemy do miesa.Na koniec dodajemy puszkę pomidorów i przyprawiamy.Ja dodałam też łyżke przecieru pomidorowego.Miesa przekładamy na bakłazana,posypujemy serem mozarella.Pieczemy 30minu w 180' stopniach ,góra dół.Smacznego.

Aronia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany Bakłażan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Siekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej