Żeberka WUXI my Way przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka WUXI my Way

Autor: Krzysztof Miasojed

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 sztuka

8 sztuk

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokroić na kawałki, po 1 kostce. Wsadzić do garnka

Krok 2

Przygotować sos, dodać do niego ketchup i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać i zalać miksturą żeberka. Wstawić na średni płomień na 1,5 h

Krok 3

Podawać z ryżem i surówką z białej kapusty na occie ryżowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka WUXI my Way - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej