Kiełbasa z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

0.5 kilograma

5 sztuk

1 łyżeczka

15 ziaren

15 ziaren

10 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jelita oczyść, namocz, natrzyj solą. Korzenie drobno utłucz w moździerzu i przesiej przez sito.

Krok 2

Słoninę pokrój w drobną kostkę. Dziczyznę i wieprzowinę przepuść 2 razy przez maszynkę.

Krok 3

Czosnek rozetrzyj z solą. Wszystkie składniki przełóż do miski i stopniowo dolewaj wody, wyrób na masę.

Krok 4

Osuszone jelita dokładnie wypełnij masą, zawiąż końce, powieś na trzy dni w chłodnym, przewiewnym miejscu. Po trzech dniach jeszcze raz mocno ściśnij mięso, uwędź w gorącym dymie, włóż do wrzątku, gotuj na małym ogniu przez pół godziny. Powieś w chłodnym, przewiewnym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej