Grillowana karkówka z warzywami po włosku
łatwe
190 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 łyżki
6 łyżek
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety z karkówki skrop 3 łyżkami oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut, aby się zamarynowały, lub smaż od razu na grillu po 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 2
Warzywa dokładnie umyj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój wszystko w kostkę o boku 1 cm.
Krok 3
W rondlu podsmaż najpierw cebulę, potem paprykę. Gdy lekko zmiękną, dodaj cukinię.
Krok 4
Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj z 80 ml wody i koncentratem pomidorowym.
Krok 5
Wlej powstały sos do warzyw. Dodaj oliwki i duś wszystko kilka minut. Całość podawaj z usmażonym mięsem. Tak przygotowane warzywa mogą stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem do mięs i ryb z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana karkówka z warzywami po włosku
Prawdziwy grillowy klasyk. Soczyste i kruche kawałki karkówki, podane w towarzystwie warzyw po włosku, zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Każdy miłośnik grilla wie, nawet ten początkujący, że sekret pysznej karkówki tkwi w odpowiedniej marynacie. Jeśli chcesz więc, by przyrządzona przez ciebie karkówka była soczysta i krucha, umyj ją, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj mieszanką aromatycznych ziół i przypraw. Aby marynata wniknęła głęboko w strukturę mięsa, przed marynowaniem nakłuj je szpikulcem. Przygotowaną w ten sposób karkówkę odstaw w chłodne miejsce, a po kilku minutach wrzuć na ruszt. Grilluj najlepiej pod przykryciem, dzięki czemu mięso równomiernie się dopiecze. Gotowe do podania kotlety z karkówki – czyli takie, z których wypływające po nakłuciu soki są przezroczyste – serwuj z mieszanką warzyw w ziołowo-maślanym sosie.