Grillowana karkówka z warzywami po włosku
łatwe
241 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 łyżki
6 łyżek
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety z karkówki skrop 3 łyżkami oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut, aby się zamarynowały, lub smaż od razu na grillu po 3-4 minuty z każdej strony.

Krok 2
Warzywa dokładnie umyj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój wszystko w kostkę o boku 1 cm.

Krok 3
W rondlu podsmaż najpierw cebulę, potem paprykę. Gdy lekko zmiękną, dodaj cukinię.

Krok 4
Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj z 80 ml wody i koncentratem pomidorowym.

Krok 5
Wlej powstały sos do warzyw. Dodaj oliwki i duś wszystko kilka minut. Całość podawaj z usmażonym mięsem. Tak przygotowane warzywa mogą stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana karkówka z warzywami po włosku
Prawdziwy grillowy klasyk. Soczyste i kruche kawałki karkówki, podane w towarzystwie warzyw po włosku, zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Każdy miłośnik grilla wie, nawet ten początkujący, że sekret pysznej karkówki tkwi w odpowiedniej marynacie. Jeśli chcesz więc, by przyrządzona przez ciebie karkówka była soczysta i krucha, umyj ją, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj mieszanką aromatycznych ziół i przypraw. Aby marynata wniknęła głęboko w strukturę mięsa, przed marynowaniem nakłuj je szpikulcem. Przygotowaną w ten sposób karkówkę odstaw w chłodne miejsce, a po kilku minutach wrzuć na ruszt. Grilluj najlepiej pod przykryciem, dzięki czemu mięso równomiernie się dopiecze. Gotowe do podania kotlety z karkówki – czyli takie, z których wypływające po nakłuciu soki są przezroczyste – serwuj z mieszanką warzyw w ziołowo-maślanym sosie.