Kuskus z ciecierzycą i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z ciecierzycą i dynią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

20 mililitrów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 słoik

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.

Krok 3

Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.

Krok 4

Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.

Krok 5

Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6

Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki doskonale pasuje rozkruszony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z ciecierzycą i dyniąKuskus z ciecierzycą i dynią

Co raz więcej osób szuka pomysłów na szybkie i wartościowe posiłki. Nic w tym dziwnego, żyjemy w ciągłym biegu, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z potraw przygotowanych w domu. Propozycją, która bez wątpienia wpisze się w Twoje oczekiwania, jest kuskus z ciecierzycą i dynią. Włącz ten przepis do swojego jadłospisu już dziś!

Dla kogo?

Kuskus z ciecierzycą i dynią to znakomity przepis dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy chcą urozmaicić swoje gotowanie.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Nieco ponad pół godziny dzieli Cię od spróbowania kuskusu z ciecierzycą i dynią. Będzie pysznie!

Czy wiesz, że?

Kuskus do Europy trafił w XIX wieku za sprawą żołnierzy, kiedy to Francja została podbita przez Algierię.

Dla urozmaicenia:

Do kuskusu z ciecierzycą i dynią idealnie pasuje rozkruszony ser feta.