
Składniki
150 gramów
20 mililitrów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 słoik
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.
Krok 3
Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Krok 4
Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Do sałatki doskonale pasuje rozkruszony ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kuskus z ciecierzycą i dynią
Co raz więcej osób szuka pomysłów na szybkie i wartościowe posiłki. Nic w tym dziwnego, żyjemy w ciągłym biegu, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z potraw przygotowanych w domu. Propozycją, która bez wątpienia wpisze się w Twoje oczekiwania, jest kuskus z ciecierzycą i dynią. Włącz ten przepis do swojego jadłospisu już dziś!
Dla kogo?
Kuskus z ciecierzycą i dynią to znakomity przepis dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy chcą urozmaicić swoje gotowanie.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Nieco ponad pół godziny dzieli Cię od spróbowania kuskusu z ciecierzycą i dynią. Będzie pysznie!
Czy wiesz, że?
Kuskus do Europy trafił w XIX wieku za sprawą żołnierzy, kiedy to Francja została podbita przez Algierię.
Dla urozmaicenia:
Do kuskusu z ciecierzycą i dynią idealnie pasuje rozkruszony ser feta.