Kuskus z ciecierzycą i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z ciecierzycą i dynią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

20 mililitrów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 słoik

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.

Krok 3

Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.

Krok 4

Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.

Krok 5

Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6

Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki doskonale pasuje rozkruszony ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z ciecierzycą i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kuskus z ciecierzycą i dyniąKuskus z ciecierzycą i dynią

Co raz więcej osób szuka pomysłów na szybkie i wartościowe posiłki. Nic w tym dziwnego, żyjemy w ciągłym biegu, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z potraw przygotowanych w domu. Propozycją, która bez wątpienia wpisze się w Twoje oczekiwania, jest kuskus z ciecierzycą i dynią. Włącz ten przepis do swojego jadłospisu już dziś!

Dla kogo?

Kuskus z ciecierzycą i dynią to znakomity przepis dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy chcą urozmaicić swoje gotowanie.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Nieco ponad pół godziny dzieli Cię od spróbowania kuskusu z ciecierzycą i dynią. Będzie pysznie!

Czy wiesz, że?

Kuskus do Europy trafił w XIX wieku za sprawą żołnierzy, kiedy to Francja została podbita przez Algierię.

Dla urozmaicenia:

Do kuskusu z ciecierzycą i dynią idealnie pasuje rozkruszony ser feta.