Buddha bowl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buddha bowl

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kuskus umieść w misce wraz z przyprawą czosnkową grubo mieloną Knorr i zalej 1 szklanką wrzącej wody. Zamieszaj, przykryj folią aluminiową i odstaw na bok.

Buddha bowl - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj pod bieżącą wodą. Marchew i ogórka obierz i pokrój w słupki, sałatę wylistuj, awokado obierz usuń pestkę i pokrój w plastry. Cieciorkę odcedź z zalewy.

Buddha bowl - Krok 2

Krok 3

Na suchej patelni podpraż orzechy włoskie. Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Buddha bowl - Krok 3

Krok 4

Jogurt naturalny wymieszaj z przyprawą płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr i wyciśniętym sokiem z cytryny.

Buddha bowl - Krok 4

Krok 5

Na dużym talerzu umieść na środku miseczkę z sosem jogurtowym, a wszystkie składniki dania poukładaj wokół niej. Na koniec posyp wszystko czarnuszką.

Buddha bowl - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buddha bowl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orientalne krewetki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Buddha bowlBuddha bowl

W mitologii mieliśmy do czynienia z rogiem obfitości, tymczasem w kuchni zachęcamy do przygotowania najprawdziwszej miski rozmaitości! Buddha bowl to jeden z wielkich przebojów kulinarnych ostatnich lat i wszystko wskazuje na to, że jego popularność wciąż rośnie. Sprawdźcie, jak od podstaw przygotować danie pełne warzywnych smakołyków.

Dla kogo?

Nie masz pomysłu na atrakcyjne podanie warzyw? Wypróbuj Buddha bowl! W naszej wersji na stole pojawią się ciecierzyca, marchew, ogórek, sałata rzymska i kiełki fasoli. Danie dopełniają awokado, orzechy włoskie oraz ziarna czarnuszki. Pyszny urodzaj!

Na jaką okazję?

Oto pomysł na niebanalny obiad albo poczęstunek, gdy spodziewasz się wizyty gości w porze lunchu lub kolacji. Kuskus z czosnkowym aromatem i sos jogurtowy są zwieńczeniem tego niebanalnego dania.

Czy wiesz, że?

Kuskus to produkt idealny dla zabieganych szefów kuchni. Nie wymaga gotowania, zalanie wrzątkiem w zupełności wystarcza. Trzymaj się podanych w przepisie proporcji, a kuskus wyjdzie idealnie sypki.

Dla urozmaicenia:

Do zrobienia Budha bowl możesz wykorzystać też brązowy ryż, komosę ryżową, kaszę gryczaną, jaglaną i amarantus.