Ciastka francuskie z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka francuskie z serem

Autor: Adam Kerc

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwiń na stolnicy- rozsmaruj ser biały, posyp cukrem i rodzynkami.

Krok 2

Ciasto zwiń w rulon i pokrój w 2 cm kawałki

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną papierem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp troszkę cukrem. Piec 20 minut w temp. 195 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej