Ciastka francuskie z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka francuskie z serem

Autor: Adam Kerc

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

100 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwiń na stolnicy- rozsmaruj ser biały, posyp cukrem i rodzynkami.

Krok 2

Ciasto zwiń w rulon i pokrój w 2 cm kawałki

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną papierem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp troszkę cukrem. Piec 20 minut w temp. 195 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka francuskie z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Shrek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej