Biszkopt orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt orzechowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem.

Krok 2

Następnie dodaj żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy.

Krok 3

Lekko wymieszaj i upiecz w tortownicy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej