Nuggetsy z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z sosem meksykańskim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w panierce Knorr.

Krok 2

Układaj na blasze wyłożonej papierem do wypieków i piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 3

W miseczce wymieszaj sos meksykański z keczupem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej