Nuggetsy z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z sosem meksykańskim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w panierce Knorr.

Krok 2

Układaj na blasze wyłożonej papierem do wypieków i piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 3

W miseczce wymieszaj sos meksykański z keczupem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej