Nuggetsy z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nuggetsy z sosem meksykańskim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w panierce Knorr.

Krok 2

Układaj na blasze wyłożonej papierem do wypieków i piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 3

W miseczce wymieszaj sos meksykański z keczupem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z posiekanym czosnkiem i solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nuggetsy z sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej